Poslovna inspiracija - Minimax - spletni računovodski in poslovni sistem (RS)


cash flow

Bilo da tek uplovljavate u preduzetničke vode ili poslujete neko vreme kao preduzentici, u nekom trenutku ćete shvatiti koliko znate ili ne znate o poslovanju. Koliko god da ste se prethodno pripremali, nove situacije svakodnevno će donositi uzbuđenje u Vaš život. Ah, zar to nije čar preduzeničkog života? Da, ali pored pozitivnog uzbuđenja može se desiti i da poneki problemčić poljulja Vaše preduzetničko samopouzdanje.

Najviše glavobolje, složićete se, donose problemi koji nastaju usled nedostatka ili poremećenih pozitivnih tokova novca. Iskusni kažu da je mnogo teže opstati nego pokrenuti biznis, da o profitu u prvim godinama poslovanja ne treba maštati, a da je likvidnost jedan od osnovnih ekonomskih termina koje preduzetnik treba da savlada. Da biste predupredili ovakve situacije i držali stvari pod kontrolom, predlažemo da se što pre upoznate sa terminom Cash Flow – praćenje tokova novca koji će Vam pomoći da Vaš biznis bude i ostane likvidan.

kalkulator kompanije

Cilj svake kompanije i biznisa je da korisniku ponudi kvalitetan proizvod ili uslugu, a da nakon toga ostvari profit. Da bi korisničko iskustvo bilo potpuno, neophodno je da proizvod ili usluga bude bude dostavljen na vreme i pod dogovorenim uslovima. U prvim godinama poslovanja dešava se da ovaj uslov nije ispunjen, kako zbog nedostatka iskustva tako i zbog rasipanja pažnje preduzetnika koji sada mora da vodi računa o mnogim stvarima, a ne samo o dostavljanju kvalitetne usluge proizvoda. Jedna od stresnijih stvari sa kojima sa početnici u poslovanju suočavanju jeste i praćenje poslovanja i ekonomsko – finansijska organizacija (pored svih ostalih organizacija). Ovaj problem preduzetnici uglavnom rešavaju angažovanjem knjigovodstvene agencije i misle da su ga time u potpunosti rešili. Međutim, izuzetno je važno da sami pratite svoje poslovanje i da se povežete sa svojim knjigovođom.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ održaće se u sredu 23. novembra u Inđiji i okupiće preduzetnice i one koje tek planiraju da postanu preduzetnice. Skup počinje u 18:30h

Da je Skup važan za žensko preduzetništvo u Srbiji govori i činjenica da je projekat prepoznat i podržan od Razvojne Agencije Srbije i Privredne komore Srbije kao projekat za ekonomsko osnaživanje žena. Medijski pokrovitelji Skupa preduzetnica su: ….

Tema skupa, odnosno panela je „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“. Panelistkinje su uspešne žene, preduzetnice iz Inđije: i Sanja Alvirović (Educom Novi Sad) kao domaćin Skupa.

Skup preduzetnica se održava i uz generalno pokroviteljstvo Novosadskog sajma. Partner Skupa je Saop doo Novi Sad, poslovni knjigovodstveni program Minimax.

cloud services

Cilj svakog poslovnog subjekta, bez obzira kojom delatnošću se bavi jeste minimizacija troškova poslovanja i maksimizacija učinka. Savremeni trendovi digitalizacije i automatizacije poslovanja i obrade podataka ovaj cilj čine veoma realnim, a njihovo kombinovanje sa Internetom čine ga i izvodljivim. Proćitajte o čemu je tačno reč i upoznajte Cloud računovodtsvo.

kalkulator pdv

Od kako je najavljena promena pravilnika o evidenciji PDV-a pompa koja je nastala oko promene ne prestaje da jenjava. Da li će ove izmene doneti određene olakšice računovođama i knjigovođama ili će samo dodatno otežati posao koji je već sada veoma obiman i zahtevan? Da li ove promene mogu da donesu benefite računovođama od kojih će oni profitirati na duže staze će one ipak značiti čisto rasipanje novčanih resursa? Previše je pitanja a konkretnih odgovora još uvek nema. Upravo iz toga razloga rešili smo da napravimo sopstvenu analizu poređenje koristi i troškova implementacije novog pravilnika o PDV-u i podelimo sa Vama.

15.11.2017. u 18.30h održan je skup preduzetnica „Biznis ćoše“ u Subotici. Ulaz je bio slobodan. Očekivanja su nam bila: razmena preduzetničke priče, iskustva i umrežavanje! Kroz sjajno druženje sva naša očekivanja su se ispunila.

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ u Pančevu organizovan je 09.11.2017.
Partner Skupa je kompanija SAOP d.o.o. sa svojim knjigovodstvenim programom Minimax-om.

Zaista, šta može da se desi za deset dana????

KLIJENT: Baš mi je drago da smo se dogovorili u vezi saradnje. Sve ste mi lepo objasnili, to mi se dopada. Znate, ja sam početnik u svemu ovome, sve je to meni strano – porezi, plate… E, kad smo već kod toga – možete li da mi pomognete – koliko iznosi minimalna zarada za radnika?

Akušer: Idemo još jednom, koncentrišite se. Jedan, dva, tri, potpisujte! Žena: Aaaaaaa Akušer: Nije dobro, ništa se ne dešava, ajde da probamo ponovo. Jedan, dva, potpisujte! …

“Ko je stvarni vlasnik – odgovaraj kad te pitamo!” Krupan čovek u kišnom mantilu i sa cilindrom uperuje u mene sijalicu koja visi na kablu. “Stvarni vlasnik!? O čemu pričate!?”, pitam zbunjeno i pomalo uplašeno. “Da, stvarni vlasnik privrednog društva!…