Prijavu u program smo omogućili na dva načina koji garantuju visoku bezbednost vaših podataka
Digitalni sertifikat

Digitalni sertifikati su digitalni identifikacioni dokumenti koje možemo da dobijemo uz ličnu kartu i prilagođeni su digitalnom svetu.

 Za pristup podacima u Minimaxu možete koristiti sve digitalne sertifikate koji su priznati u Republici Srbiji.

Prijavljivanje u dva koraka

Ako je nalog u programu zaštićen samo lozinkom, postoji verovatnoća da bi neko mogao da zlupotrebi nalog i pristupi u program. Zato smo lozinki dodali još jedan sigurnosni korak. Ovaj korak nakon prijave zahteva unos koda koji stiže samo vama kroz SMS poruku, za svaki pristup programu uvek je nov kod generisan.

Kako se prijavim uz prijavljivanje u dva koraka?
  1. Unesete svoje korisničko ime i lozinku.
  2. Posle toga u drugom koraku upišete prijavni kod koji primite na svoj telefon u SMS poruci.

 

 Kada treba da odaberem prijavu sa digitalnim sertifikatom?

Digitalni sertifikat morate imati pri svakoj prijavi »fizički« uz sebe. Može biti lokalno smešten na karticu ili USB priključak. U kom god fizičkom obliku da ga imate ulazite u program odabirom Imam digitalni sertifikat. Ako u program ulazite uvek sa istog računara koji koristi više osoba onda je ovaj način idealan za vas. Naravno, sertifikat uvek imate kod sebe.

Kada da odaberem prijavljivanje u dva koraka?

Ako za pristup programu ne želite biti ograničeni na korišćenje (nošenje i instaliranje) digitalnog sertifikata onda je za vas prijava u dva koraka bolji izbor.

Za prijavu vam trebaju dve stvari:

  • Nešto što znate (svoju lozinku) i
  • nešto što imate uvek uz sebe (svoj telefon da primite SMS).

Prijavu možete sebi i znatno olakšati. Možete da odredite pretraživače (na jednom ili više računara) kojima  »verujete«, i kada se prijavite na ove uređaje nećete morati da unosite prijavni kod. Ako se budete želeli prijaviti na nepoznatom računaru (na pretraživaču koji nije označen da mu verujete) kod ćete morati uneti.

Veoma je važno odštampati rezervne kodove za prijavu, za situacije kada ne možete da koristite svoj telefon, ne možete da primite SMS-om kod.  Možete otputovati u inostranstvo, zaboraviti telefon negde, izgubiti ga, može se isprazniti baterija…  Kod vam možemo poslati i na rezervni telefonski broj ali uz odštampane kodove (obično malo parče papira lako stane u novčanik) pristupate podacima u Minimaxu lako.