Birokratozaež (o) med. bolest izaziva u različitim delovima organizma neprijatnu jezu ili bolove akutnog tipa. Preventivnim pregledima je ustanovljeno da se javlja u periodima intenzivnog prikupljanja papirologije zbog obračuna, a onda i zbog predavanja istih državi, inspekciji, menadžmentu ili banci  (PDV, doprinosi, završni račun…). Dakle, javlja se kao posledica učestalog bavljenja neželjenim aktivnostima.
Najčešći simptomi su: iritantno peckanje u vratu, nelagoda u slepoočniocama, nekontrolisano „puckanje zglobova“ prstiju….
Upozorenje: u težim oblicima izaziva konstantni facijalni grč koji plaši ljude i odbija ih od bolesnika. 

Uobičajeni simptomi birokratoze

Simptom "preteške" glave

Razlozi su svi oni pozivi knjigovođi da bi nam rekao koliki je PDV. Onda stalno prekucavanje podataka sa jednog mesta na drugo i ostale aktivnosti koje nemaju ni malo veze sa vašim poslovanjem.

Otežana pokretljivost

Uzrokuje ga raznošenje ulaznih i izlaznih faktura: svakodnevno nošenje dokumenata do knjigovođe, pošte, klijenta. Pogotovo jak uticaj na pokretljivost zna da ima sedenje za računarom, rad vikendom, noćni rad.

Povišen pritisak troškova

Pritisak izaziva konstantna tenzija zbog plaćanja raznih nadogradnja programa. Zatim je tu i beskrajno čekanja programera da isprate zakonske izmene ili izađu na teren da ustanove grešku u radu. 

Lek je upakovan u nekoliko veličina

Pakovanja su osmišljena tako da daju različita rešenja za vođenje vašeg poslovanja. Tu je i posebno pakovanje za knjigovođe sa daleko većom količinom leka zbog rada kompletnog knjigovodstva za više firmi 🙂 Svako pakovanje ovog dragocenog leka može se primenjivati odvojeno, ali najbolji efekat daje povezan sa knjigovođom koji takođe koristi Minimax.

Uspešni preduzetnici preporučuju Minimax program