Rok za povrat subvencije za fiskalizaciju 05.10.2022. godine

moblini-uređaj-fiskalizacije

Obveznici fiskalizacije koji su u prvoj polovini godine primili subvenciju za nabavku fiskalnog uređaja gube pravo na finansijsku podršku ukoliko ne započnu da vrše promet na malo najkasnije do 1. oktobra 2022. godine, u poslovnom prostoru i prostoriji za koju je dodeljena finansijska podrška.

Obveznik fiskalizacije koji izgubi pravo na subvenciju, dužan je da izvrši povraćaj sredstava na namenski račun otvoren za tu namenu kod Uprave za trezor.

Dobijena sredstva prilikom povrata treba uvećati kamatu. Kamata se obračunava po stopi po kojoj se vrši obračun kamate za kašnjenje u isplati poreskih obaveza počev od dana kada je isplaćena finansijska podrška. Uplatu treba obaviti najkasnije u roku do 05.10.2022. godine.

Poreska uprava će vršiti proveru gubitka prava na korišćenje finansijske podrške kao i prinudnu naplatu u slučaju da obveznici sami ne izvrše povrat sredstava. U tom slučaju, obveznici mogu očekivati da im budu naplaćeni i troškovi prinudne naplate te savetujemo obveznike da izvrše povrat sami i ne izlažu se dodatnim troškovima.

Izvor: Experta, Marija Đorđić

(Visited 307 times, 1 visits today)