Skup preduzetnica u Subotici

Skup preduzetnica "Biznis ćoše" u Subotici je bio 15.11.2017. 

Partner Skupa preduzetnica je kompanija SAOP d.o.o koja je prepoznala njegov značaj i želi da podrži sve preduzetnice koje pokreću svoj posao. 

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ u Subotici je bio 15.11.2017.  Ulaz je bio slobodan. Očekivanja su nam bila: razmena preduzetničke priče, iskustva i umrežavanje! Kroz sjajno druženje sva naša očekivanja su se ispunila. 

Sa već izanaliziranim segmentom poslovanja- ženskim preduzetništvom- krenuli smo u celu priču. Potreba da se žene međusobno udruže, upoznaju, spoznaju da nisu jedine sa problemima koji ih snalaze i nisu jedine sa mukama koje uspeh donosi- očita je. Svaki grad do sada nosio je svoju priču, svaki grad nam je davao nove informacije o svojim preduzetnicama, o njihovoj svakodnevnici a najviše nam je davao pogled na njihov međusobni odnos. 

I stoga, možemo da kažemo da je Subotica jedan od onih gradova gde žene koje su već u poslu čvrsto stoje na nogama, realne su i dovoljno samosvesne da mogu i žele da dele svoje stečeno iskustvo. Čuli smo Jasnu Hajdarpašić Tripković (Jasimpex) koja je sa sestrom nastavila porodični biznis, Žužanu Dekanj (Bubbles bath boutique) koja nam je dala da provirimo kako izgleda kada preduzetnica krene u posao sa mirisnim kupkama i sapunima, i Aleksandru Dobrin (Knjigovodstvena agencija i predsednica Udruženja privrednih društava i preduzetnika Subotica) koja nam jasno kaže da preduzetnici treba da budu složni! Sanja Alvirović (Educom Novi Sad) kao domaćin Skupa nas je podsetila da je jako bitno raditi na sebi i sopstvenom obrazovanju.

Partner Skupa preduzetnica je kompanija SAOP d.o.o koja je prepoznala njegov značaj i želi da podrži sve preduzetnice koje pokreću svoj posao. Ispred kompanije SAOP d.o.o. je bila Miroslava Kovačević koja je ukazala kako možete svoj posao da nosite svuda, sa drugog računara da pristupite, i da proverite šta Minimax pruža u narednom periodu jer pored Start-up akcije: 40% popusta u prvoj godini korišćenja programa za preduzeća koja se jave u prva 3 meseca svog poslovanja- imamo i za sve ostale sjajnu prednovogodišnju akciju!

 

 

Kroz razgovor je još provejavalo da postoji potreba za radnim mestima za osobe koje imaju slabije šanse za zapošljavanje, tkz. socijalno preduzetništvo. Istaknuto je da se mora obratiti pažnja na radno sposobne osobe koje su ostale bez zaposlenja i nalaze se u godinama koje nisu za penziju ali takođe ni na tržištu rada nisu poželjne za zapošljavanje. I u ovoj grupi se žene ističu kao oštećeniji pol. 

Ponavlja se i opaska iskusnijih preduzetnica: oprezno! Pre kretanja u poslovne vode napravite dobar biznis plan, raspitajte se koje su sve Vaše obaveze jer njih od prvog dana morate ispunjavati. 

I kao lepo poređenje imali smo preduzetnicu iz Argentine Tatiana Boltiansky, 26 godina, koja je rado podelila utiske iz svoje zemlje. Deluje da je svuda početak težak, da svi imaju slične težnje: pronaći jednostavniji model da krenu, i da nas ni strah od uspeha/neuspeha ne odvaja: i kod njih postoji doza opreza jer prvi meseci ili čak godine nisu nigde sigurni. 

Ohrabreni, idemo dalje.

Svaki grad nam dodaje svoju priču, utemeljava neke činjenice koje želimo da saberemo i podelimo sa vama da biste sebi ili nekom bliskom mogli da pomognete na tom trnovitom ali privlačnom putu. Jer nemojmo zaboraviti jednu bitnu svar: sve ove žene koje traju- tu su zbog svoje upornosti i želje za uspehom.

I vama želimo isto!

 

Kako je sinoć bilo možete kroz slike videti na portalu www.subotica.com

(Visited 411 times, 1 visits today)