Knjigovodstvo za Start Up

start up knjigovodstvo

Najzad ste skupili hrabrost i odlučili da ostvarite svoje preduzetničke snove – osnovali ste svoj prvi Start Up. Pronašli ste rupu u tržištu koju možete da ispunite svojim proizvodom ili uslogom, upregli ste svoje znanje i umeće, i krenuli sa radom. To mora da je dovoljno, zar ne?

Na žalost, zaista nije. Pred Vama je put pun izazova koji će testirati Vašu izdržljivost i odlučnost, ali mi smo sigurno da ste Vi i više nego spremni da se sa tim putem suočite. Međutim, želeli bismo da Vam malo pomognemo na tom putu, i skrenemo Vam pažnju na često previđen deo preduzetništva.

Knjigovodstvo! Najčešće kada pitate ljude šta knjigovođe rade reći će Vam da sede u kancelarijama, piskaraju nešto po raznoraznim papirima, i u suštini ne rade zaista ništa preterano bitno. Ovo ne može biti dalje od istine! Knjigovođe su Vaši saveznici, profesionalci koji će osigurati da su Vaše finansije uvek sređene i da su Vaše obaveze prema državi uvek namirene. Oni su takođe tu da Vam pomognu sa Vašim budžetom i savetuju Vas kada Vam je savet potreban.

Ukoliko želite da Vaš Start Up ima veće šanse opstanka u toku svoje, neslavne, prve godine poslovanja, pažljivo odaberite svog knjigovođu. Dole možete naći samo neke od razloga zašto su knjigovođe toliko bitne za uspeh Vašeg Start Up-a.

Finansijski izveštaji – preglednost i upućenost

Ukoliko niste ekonomista, ili ukoliko Vaš Start Up nije usko povezan sa računovodstvom ili knjigovodstvom, finansijski izveštaji za Vas su nepoznat pojam. Kako bi se skrojio zaista kvalitetan, i informativan, finansijski izveštaj potrebno Vam je znanje i stručnost koje možete dobiti samo od knjigovođe.

Verovatno se pitate – šta će meni uopšte finansijski izveštaji? Uvek mogu sam proveriti kakva je finansijska situacija u mom sopstvenom Start Up-u. Međutim, situacija nije baš toliko jednostavna kada je u pitanju preduzetništvo. Postoje brojni faktori koji utiču na Vaše finansije o kojima Vi, kao preduzetnik, prosto niste navikli da razmišljate. Knjigovođe jesu.

Kao preduzetnik često ćete želeti sve da postignete sami ali, doći će trenutak, kada će ta Vaša želja postati prepreka na putu ka uspešnom poslovanju. Naučite na vreme da delegirate obaveze, i zaposlite knjigovođu, ili knjigovodstvenu agenciju, za Vaš Start Up!

Preglednost – uvek ćete znati GDE je ŠTA

Još jedna od prednosti kod zapošljavanja knjigovođe za Vaš Start Up jeste što će sve Vaše finansije biti organizovane. U toku svakodnevnog poslovanja, Vi nećete imati vremena da razmišljate gde ste stavili onaj fiskalni račun ili ovu fakturu. Ili, ako stvorite to vreme, oduzećete ga od neke druge obaveze za koju ste daleko stručniji.

Dobar knjigovođa će organizovati svu važnu dokumentaciju i sve važne izveštaje na način na koji je to potrebno da bi se Vaš posao odvijao glatko, i bez problema. Vrlo je bitno da, prilikom zapošljavanja knjigovođe, ili knjigovodstvene agencije, utvrdite da su dobro organizovani i precizni u svom poslovanju.

Ukoliko nisu, ima drugih knjigovođa i knjigovodstvenih agencija kojima se možete obratiti. Nemojte trčati pred rudu i zaposliti prvog knjigovođu kojem se obratite!

Elektronsko knjigovodstvo – svi padaci UVEK i BILO GDE

Kada krenete u potragu za knjigovođom, obratite pažnju na to da li koriste savremene kompjuterske programe u svom poslovanju. Ovo će Vam pokazati ne samo da su u toku sa vremenom, već i da su spremni da posluju transparentno i efikasno.

Postoje razni kompjuterski programi za knjigovodstvo, poput Minimaxa, koji omogućavaju knjigovođama i njihovim klijentima da imaju pristup svim podacima o njihovim finansijama bilo gde, bilo kada. Ne samo to, već programi poput Minimaxa imaju i mogućnost automatizacije određenih obaveza.

Porazgovarajte sa Vašim budućim knjigovođom, upoznajte se sa kompjuterskim programom koji oni koriste, i imaćete bolji uvid u finansije Vašeg Start Up-a nego što ste se mogli nadati!

Knjigovodstvo za Start Up – okosnica uspešnog poslovanja

Nadamo se da smo ovim tekstom uspeli da Vam približimp zašto je knjigovodstvo za Start Up toliko značajno. Vama je u početku potrebna sva energija koju imate kako biste ostvarili svoje snove i napravili uspešno preduzeće. Uložite u dobrog knjigovođu, ili knjigovodstvenu agenciju, i podarićete sebi dar mira i vremena.

Mira, jer znate da su Vaše finansije u dobrim rukama, vremena, jer nećete morati da trošite dragocene sate baveći se izveštajima, porezom, i fakturama.

Ukoliko imate nekih pitanja, ili biste želeli da saznate više o knjigovodstvu za Start Up-e, pišite na našu e-mail adresu! Do sledećeg puta, puno pozdrava i srećno!

(Visited 1.224 times, 1 visits today)