Modul izdati računa

Ovaj modul vam omogućava izuzetno jednostavno izdavanje faktura koje potom šaljete svom kupcu na jedan od tri načina:
– kroz Sistem elektronskih fakura
– putem e-maila slanje PDF formata
– jednostavnim štampanjem fakture
Nakon napravljenje i knjigovodstveno evidentirane fakture na veoma transparentan način možete da, ukoliko vam i knjigovođa radi u Minimaxu, pratite plaćene/neplaćene račune, da li su unutar ili van valute, obaveze PDV ako ste u sistemu… i ostale detalje neophodne za kvalitetno poslovanje.

Kratka početna obuka za rad u izdatim računima

Izdati računi su namenjeni fakturisanju izdate robe i usluga ili materijala poreskim obveznicima i konačnim potrošačima. Pravljenjem izdatog računa u Minimaxu se prave knjiženja u dvojnom knjigovodstvu i zapisi u knjizi PDV-a, a uz odgovarajuća podešavanja i zapis u zalihama.. Način na koji će se knjižiti izdati računi određuju: podešavanja artikla, podešavanje knjiženja (ovo je određeno automatski uz mogućnost korekcije) a tu je i podešavanje štampe ukoliko je ona potrebna.

Video obuka za rad u modulu izdatih računa

I na kraju, možete da da vodite poslovanje tako da imate sve brojeve u glavi, fakture izdajete i unosite u razne sisteme ručno, dokumente štampate i sakupljate papirnu arhivu, i knjigovođi nosite dokumentaciju. Ali, ako i deo radite kao što je nabrojano, neka ovo onda bude početak, jer postoji bolji način koji će Vas osloboditi birokratije i omogući će da se posvetite svom poslu. Ako do sada niste, krajnje je vreme da upoznate Minimax!

O izdatim računima u programu – uopšteno