Meni Zatvori

Aleksandra Stojkov, “Stojkov štamparija”: Program „Minimax“ je dragocen i pouzdan saradnik

  • 20.04.2022.

„Stojkov štamparija“ u Novom Sadu još jedan je interesantan primer firmi sa dugogodišnjom tradicijom koje su na vreme i vrlo uspešno prilagodile svoje poslovanje potrebama savremenog tržišta. Pojam „iskustvo“, u ovoj firmi ima veliku vrednost. Osim što se prenosi s generacije na generaciju, o svom iskustvu i promenama koje je vremenom trebalo pratiti i usvajati, vlasnici štamparije rado razgovaraju. 

„Stojkov štamparija“ je porodična firma, u potpunosti u privatnom vlasništvu. Osnovana je davne 1963. godine, a danas, kao komercijalna ofset tabačna štamparija sa akcentom na finu ambalažu i sa širokim asortimanom proizvoda, ima izgrađenu visoku poziciju na domaćem i inostranom tržištu.

– Uporan i marljiv rad kroz generacije doveo je do neprekidnog rasta i razvoja kompanije. Godinama je građena zdrava kompanija i prepoznatljiv brend u poslovnom svetu, koji ostavlja dubok trag u grafičkoj struci na ovim prostorima i šire. Odrastala sam uz mirise boja, šarenila štampanog materijala i prosto je bilo neminovno da se u jednom momentu i sama uključim u rad firme i dam svoj doprinos, što se i desilo 2011. godine. Nakon završenog ekonomskog fakulteta, priključila sam se delu računovodstva i finansija, kaže na početku priče vlasnica, direktor štamparije i predstavnica treće generacije ove porodične firme, Aleksandra Stojkov.

„Stojkov štamparija“ poseduje savremenu opremu koja omogućava da se svaki posao realizuje od ideje do finalnog proizvoda, profesionalno i najkvalitetnije. Klijenti tako stiču utisak da su u proizvod utkani višedecenijsko iskustvo, znanje i veština. Pored brige o zadovoljstvu i poverenju klijenata, ovde se velika pažnja posvećuje pažnja zaposlenom kadru koji čini 75 visokostručnih i kvalifikovanih ljudi.

– U usavršavanje naših zaposlenih neprekidno ulažemo i time se podižu motivacija i standard firme. Jedan od slogana kojim smo se svi vodili je u „korak sa vremenom“ i „korak ispred drugih“. U tom svetlu je i naš sektor računovodstva i finansija u jednom momentu prepoznao potrebu za savremenijim i sveobuhvatnijim programom koji bi mogao da nam pojednostavi i olakša sve obimnije poslovanje.

 

Kako je program „Minimax“ postao deo „Stojkov štamparije“


– Program Minimax smo počeli da koristimo 2015. godine za knjigovodstvenu i računovodstvenu evidenciju. Korišćenjem programa Minimax, mnoštvo dokumenata koje smo nekada ručno unosili po nekoliko puta, sada unosimo samo jednom. Istakla bih par obračuna koje nam je softver umnogome olakšao kao što su obračun amortizacije koji je automatski, obračun plata sa svim pripadajućim evidencijama što nam za 75 zaposlenih i te kako znači, zatim obračun PDV-a sa svim evidencijama, a izuzetno je važno i to što je unošenje zaliha materijala u magacinu automatski povezano sa finansijskim knjigovodstvom. Mogućnost prenošenja svih ovih obračuna u xml-u u banku štedi nam dragoceno vreme, a takođe izbegava se svaka mogućnost pojavljivanja greške koje su bile moguće pri ručnom unosu, pojašnjava Aleksandra Stojkov.

Kao i brojnim drugim korisnicima i za ovu firmu jedan od velikih benefita programa „Minimax“, jesu stalno ažurirane informacije i uvek dostupna podrška. 

– Upotreba ovog programa dovela je do toga da budemo brži, evidencije su nam dnevno ažurne, lako dolazimo do svih podataka i evidencija koje su nam potrebne u samo par klikova. Najveća prednost Minimax programa je to što je jednostavan za korišćenje, odlično je obrađena pomoć za svaku oblast i u svako doba je dostupna podrška operatera. Svakako su nam dragocena i uputstva i korisne informacije kako bismo bili u toku sa svim promenama kako u zakonskim tako i programskim promenama i novinama.

Još jedna od prednosti koju naša sagovornica ističe, jeste mogućnost pristupa programu sa više vrsta uređaja. 

– U današnje vreme, kada je tempo života mnogo brži, takođe jedna od prednosti je da programu možete pristupiti bilo kada i bilo gde da se nalazite, da li preko kompjutera ili mobilnog uređaja – bitno je samo da imate dostupan internet. Iz svega navedenog može se zaključiti da nam je trebalo vrlo malo vremena da se prilagodimo programu, a na drugoj strani smo dobili više vremena za obavljanje drugih radnih obaveza i edukacija, pojasnila je Stojkov i na kraju razgovora dodala da bi „Minimax preporučila svim firmama koje žele sveobuhvatan, praktičan, a opet za korišćenje vrlo jednostavan program“.

– Minimax će vam, kao takav, uštedeti vreme, bićete u toku sa svim novinama i u svakom trenutku imaćete dragocenog i pouzdanog saradnika, poručila je Aleksandra Stojkov.

Sličan sadržaj

Besplatni priručnici, snimci, webinari i blogovi o poslovnim i zakonskim novinama koje pripremaju stručnjaci iz različitih oblasti.